Vă invităm să păşiţi cu încredere pe tărâmul magic al poveştilor copilăriei, în cadrul activităților cuprinse în Domeniul limbă și comunicare. Vă aşteptăm să ne citiţi o poezie, o poveste, să creăm împreună poveşti cu tâlc. Activitățile pe care le desfășurăm aici ne ajută să ne exprimăm punctul de vedere, să ne exprimăm trăirile, sentimentele, să utilizăm propoziții simple și dezvoltate pentru a comunica nevoi, interese. Tot aici învăţăm să ne exprimăm corect, facem cunoștință cu literele, învățăm să recunoaștem sunetele și să le asociem cu litera corespunzătoare, exersăm diferite modalități de comunicare grafică.

Domeniul științe găzduieşte oameni de ştiinţă preocupaţi de tot ce îi înconjoară. Aceştia suntem noi, curioşi din fire şi dornici să descoperim cât mai multe despre planete, animale domestice, sălbatice ori pe cale de dispariţie, despre plante, insecte, sărbători, evenimente sau tradiţii.

De asemenea, suntem dornici să descoperim lumea numerelor. Încercăm zilnic să formăm mulţimi de obiecte, să le sortăm şi să le clasificăm în funcţie de mărime, culoare, formă, înălţime, grosime sau alte criterii inventate! Ne întâlnim cu formele geometrice cu ajutorul cărora putem da naştere multor personaje sau obiecte, putem crea diferite modele care să se repete de câte ori ne dorim.

Vă invităm să ne daţi o mână de ajutor în cadrul unui joc de masă, unui exerciţiu cu material concret ori în timpul unui joc pe echipe, unde mai este nevoie de reamintirea regulilor acestuia sau de îndrumare doar în cazul în care ne încurcăm!

Domeniul om și societate este locul potrivit să ne descoperim unii pe ceilalţi, să ne analizăm comportamentele, să ne amintim regulile de conduită, să dezbatem ce ne preocupă sau să împărtășim celoralți trăirile/emoțiile noastre. cum ne putem implica în salvarea planetei.

Tot aici confecționăm obiecte din diverse materiale în care folosim tehnici de lucru variate – lipire, îmbinare, pliere, șnuruire sau tăiere și descoperim textura, culoarea, forma materialelor.

Domeniul estetic și creativ este cel în care ni se pun întrebări pentru a fi descrise, denumite şi explicate alegerile făcute de noi.  Aici modelăm, pictăm, desenăm liber sau pe o temă dată, realizăm lucrări colective. Învățăm să ne exprimăm prin desen și muzică emoțiile și gândurile. Audiem cântece, interpretăm fragmente muzicale, redăm anumite sunete prin mișcări și dans. Vă invităm să daţi frâu liber imaginaţiei şi să vă implicaţi activ în echipele noastre de pictori, sculptori, desenatori sau muzicieni!

Domeniul psihomotric acoperă coordonarea și controlul mișcărilor corporale, abilitățile motorii si manipulative. Suntem implicați în activități și jocuri de mișcare, jocuri pantomimă, jocuri de imitare, exerciții fizice, diferite tipuri de mers și mișcări sugerate de dans sau personaje din povești. Totodată, suntem antrenați în jocuri pentru dezvoltarea motricității fine – trasăm linii drepte, frânte, curbe în nisip, pe hârtie sau la masa luminoasă, desenăm sau colorăm.